Nomenclature

10. december 2017
Nomenclature Shi_so

 

Eksamen.

Det er blevet 2. søndag i advent og vi er ved at lande efter min datters første eksamen på HF / VUC i fredags. Tak til alle jer som sendte et held og lykke i fredags. Man kan nemt fristes til at sige et eller andet standard som “ heldigvist gik det bare så fantastisk til hendes eksamen…” , men INTET var tilfældigt udover det emne hun trak derinde : genetik. Når man som min datter er begavet med Aspergerssyndrom, er alt nyt nogle gange en kæmpe udfordring og det var denne eksamen: læreren var ny fordi hun hovedsageligt havde læst faget på fjernundervisning, censor var ny, lokalet var nyt, siddepladserne for alle 3 var nye, lydene og lyset i lokalet og forberedelseslokalet var nyt, fremlæggelsesformen var ny( fordi der var nye ukendte bilag med), eksamensformen var ny. Dertil kommer at min datter har haft skolevægring i 5-6 år og altså aldrig modtaget undervisning i folkeskolen i bla. natur og teknik/biologi.

 

Tryghed i det kendte.

Denne gang udløste det eksamensangst, og hun bad om hjælp. Det fik hun, alt hvad jeg overhovedet kunne stille op med af forudsigelighed og hjælp. Skolen havde på flotteste vis gennemgået en eksamensdag med os fysisk ugen før. Alt herhjemme blev sat på autopilot: ingen nye retter mad, ingen nye stykker tøj på kroppen, ingen gæster eller ture ud af huset. Ro og forudsigelighed hele ugen op til eksamen. Hun systematiserede alle sine noter i farveorden og med talværdier efter hvad der skulle have særlig opmærksomhed til at blive terpet. Og der blev terpet! Der blev lyttet til hypnose om eksamensangst i flere dage, men det hjalp ikke det store, for det var autismen der drillede til den her eksamen.

Ingen var i tvivl om, at hun ville kunne præstere på det faglige, det var autismen og rammerne som skulle spille sammen, for at det skulle lykkes. Det lykkedes helt vildt flot og vi er flade for energi de her dage, men kors hvor er jeg stolt over min seje datter ( og naturligvist også over min seje søn ). Vil du lære lidt måske om en Autismevenlig jul i vores familie, så læs meget gerne med HER.

Nu til dagens konkurrence.

 

Nomenclature

 

“Du kender måske ikke deres navne, men du har duftet til dem. Faktisk dufter du sandsynligvis af dem lige nu. Uden dem ville din duft ganske enkelt ikke eksistere. Alt imens naturlige essenser soler sig i rampelyset, er det de syntetiske essenser – de menneskeskabte molekyler, der skaber duftende revolutioner.”

 

Nomenclature landede i min turban første gang tidligere i år. Duften  Shi_so er som resten af denne duftserien fra Nomenclature, udviklet i New York af Karl Bradl og Carlos Quintero. Vi snakker her om parfume-kemi ved at fremelske nutidens mest inspirerende, eksklusive molekyler – så eksklusive at nogle bliver nidkært beskyttet af duftvirksomheder som industrihemmeligheder.

Nomenclature

 

Min stue dufter . Jeg dufter. Min datter snuser til den og manden spørger “ Hvad er det der dufter sådan ? 🌱. Det er den nye Shi_so. “Selv om duftkemi endnu ikke kan sige “grøn” på lige så mange måder som naturen, går den daglige palette langt ud over “græs” eller “Granny Smith”. Givaudan’s herbaceous Glycolierral® fanger således den kølige duft af et knust efeu-blad – derfor navngav Givaudan molekylet, ud fra det franske ord for “Ivy”, lierre. ”

Duft Noter:
GRØN GLYCOLIERRAL®
SHISO
EFEU
KARDEMOMME
MYNTE
JERNURT
SOLBÆR

Tjek den ud, du kan læse mere om duften lige HER,  – den dufter så mild og ren at man bliver fan meget hurtigt. Den dufter grønt og frisk med et romantisk lille strejf også. Hele serien kan købes bla. hos Storm i Kbh og online lige HER.

Slut….Konkurrence

 

Stort tillykke til Maibritt Birkebo , send mig din adresse samt mobilnummer på april24@live.dk inden 3 dage da jeg ellers trækker en ny vinder.

Tak for alle jeres søde svar om I kender en med autisme 💚

 

Gennem en række rene og strømlinede kompositioner, udforsker Nomenclature de komplekse facetter med menneskeskabte hybrider af poesi og videnskab, der har deres helt egen skønhed. Den moderne skønhed.

 

Denne skønne duft Shi_so på 50 ml. kan 2 heldige følgere vinde. 1 her på bloggen og en på min FB Annekakadu. For at deltage skal du:

Være tilmeldt mit nyhedsbrev da jeg tjekker vinderen ud herfra.

Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her. Husk at tjekke dit spamfilter.

Skrive en kommentar om du kender nogen med autisme. Jeg vil nemlig gerne have lidt indblik i jer skønne læsere på det område også.

 

Held og lykke. Vinderne trækkes på torsdag og skal melde tilbage på mail april24@live.dk inden 3 dage da jeg ellers trækker en ny vinder. 

Du kan måske også lide

97 Kommentarer

 • Besvar Mai O. 12. december 2017 at 13:11

  Stærkt af jer, og stærkt af din datter! Jeg ved pinligt lidt om autisme, og jeg kender ingen med diagnosen. Ikke i min nære bekendtskabskreds, i hvert fald.

  Dejlig dag til dig og dine, Anne!

 • Besvar Helene L 12. december 2017 at 13:05

  Jeg er ikke tæt på nogen med autisme, men har erfaring med indlæringsvanskeligheder og ADHD hos venner og familie, hvor der er brug for ekstra støtte, tid og omsorg. Jeg synes det du skriver om hvordan du bakker op og ved lige hvad din datter har brug for, for at klare det så fint, er så smukt og beundringsværd. Glædelig jul!

 • Besvar Camilla Nyegaard 12. december 2017 at 10:20

  Vi har et hold venner hvis søn har autisme.
  Har også en kollega hvis datter har autisme.

 • Besvar Tina Lu Madsen 12. december 2017 at 4:37

  Stort tillykke med din datter 😊
  Hvor må du være stolt af den flotte præsentation!
  Jeg kender ikke selv nogen med autisme.

 • Besvar Annette N 11. december 2017 at 21:43

  Min datter har ADD, elsker trygge rammer, kæmper med skolen, ingen faglige problemer men en udfordring med krav til timeantal, sociale forbindelser mv. – lyder det bekendt? Vi er også midt i eksamenstid og jeg har simpelt hen taget fri, så vi kan få enderne til at nå hinanden. MEN vi julehygger også, nyder at slappe af med lidt Netflix og i dag blev den skriftlige eksamen overstået (yeah) – 1 down, 1 to go… Er så glad for at have fundet din blog, det hjælper på en eller anden måde at høre, at der er andre i samme båd.

 • Besvar Malene Nielsen 11. december 2017 at 8:55

  Kender ingen med autisme, men har en nevø med smerter. Han har et naturtalent til at tegne siden han kunne holde en blyant i hånden. I dag som 20 årig tegner han portrætter på 10 til 15 minutter af mennesker eller dyr, fra billede til tegning er total kopi, man sidder bare og tænker WHAT!!! Han vil underligt nok ikke bruge sit talent til andet end at tjene lidt ekstra når han mangler lidt penge, Han har valgt at læse til ingeniør..

  • Besvar Malene Nielsen 11. december 2017 at 8:56

   Ej 😂😂😂 han har asberger

 • Besvar Mette poulsen 11. december 2017 at 7:48

  Kender ikke til nogen med autisme. Har læst en del om det, og hører dagligt om det på min arbejdsplads (arbejder i køkkenet i en daginstitution).
  😀😀

  • Besvar Mariann Knude 11. december 2017 at 8:27

   Har arbejdet med børn og unge med autisme de sidste 17 år. Brænder for mit job, og føler mig beriget over samværet med disse unge 😍

 • Besvar Rikke Bisgård Sørensen 11. december 2017 at 5:28

  Skøn duft ❤ Nej, kun helt perifært. Nogle kolleger med børn der har det.
  Kh Rikke

 • Besvar Julie Vadsager Fey 11. december 2017 at 0:31

  Stort tillykke tik din datter, hvor er det godt gået ❤ Jeg kender ikke nogen med autisme 😊

 • Besvar Marlene Høj 10. december 2017 at 23:41

  Ja, det gør jeg og det er tæt inde på livet. Min ældste søn på 16 år har aspergers syndrom 😊

 • Besvar Anna-Kathrine Dybtved 10. december 2017 at 22:03

  Jeg kender ikke til autisme på nært hold, men jeg fulgt med i programmerne i tv’et på det seneste. Det er dejligt, at der bliver sat fokus på diagnosen, så vi, der ikke nødvendigvis, kender så meget til det at have en autismediagnose, kan sætte os bedre ind i det – og hermed have større forståelse, for at vi ikke alle tænker og reagerer på samme måde.
  Stort tillykke med din datters eksamen <3

 • Besvar Karina Andreasen 10. december 2017 at 20:19

  Ikke gennem mit personlige netværk. Men jeg haft om det på studiet, jeg læser til socialrådgiver. Så højst sandsynligt kommer jeg til at arbejde med personer med autisme i en eller anden grad.

 • Besvar Liss Jepsen 10. december 2017 at 19:06

  I mit arbejde møder jeg indimellem børn der skal udredes for autisme.

 • Besvar Signe 10. december 2017 at 19:06

  Jeg arbejder i en daginstitution, så ja det kender jeg og arbejder med dagligt

 • Besvar Karina Hansen 10. december 2017 at 18:22

  Vi har skønne børn med autisme på den skole, hvor jeg er ansat.

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:05

   Dejligt for dig

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:13

   Ahhh en dejlig tilgang du har til det. Tak

 • Besvar Pia Hansen 10. december 2017 at 18:05

  jeg ahr 2 vender som har autisme børn og det er ikke altid lige let – de lever et helt specielt liv for at få det til at fungere – men de finder en løsning så det bliver til en helt almindelig hverdag – selv om de hver eneste dag skal tænke sig om :::

  min ex kæreste have et barn med asperger – det syntes jeg ind imellem godt kunne være svært at takle selv om jeg prøvede så godt jeg kunne – hun kunne fra et øjeblik være super sød og i næste sekund være meget generende på den både at hun pludselig skulle skubbe, drille og verbalt være meget ubehøvlet. men det hjalp efter hun kom på efter skole med andre børn som havde det som hende, på 3 måneder blive hun en hel anden pige – super sød og meget imødekommende og så er hun lynende intelligent og kunne læse engelske bøger allerede som 10 årig

  i dag er hun 20 år og klog smart og fantastisk til det som lige nettop passer hende 😀

  glædelig jul

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:07

   Jeg er næsten sikker på at den mere generende adfærd ikke har noget med hendes autisme at gøre, men mere med de mennesker hun var omkring som ikke forstod eller respekterede hende 😉

 • Besvar Inger Marie Nielsen 10. december 2017 at 17:41

  Stort tillykke med datterens eksamen. Jeg kender både unge og ældre med autisme og aspergerssyndrom. Jeg tager hatten af for jeres store arbejde for at hjælpe jeres datter. <3

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:08

   Tak Inger, hun er ikke til at skyde igennem den her weekend og så smiler jeg også 😉

 • Besvar Charlotte 10. december 2017 at 17:08

  Tillykke med datteren! Kender ingen med autisme – mig bekendt.
  Glædelig 2. søndag i advent.
  Hilsner fra Ønskeøen

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:08

   Tak og i lige måde Charlotte

 • Besvar Pia Eriksen 10. december 2017 at 17:03

  Nej jeg kender ikke personligt nogen med autisme.

 • Besvar Pernille juul 10. december 2017 at 16:32

  Gode venner har asperger i familien også deres egen søn, han klarer sig dog rigtig fint bor i egen lejlighed og har et job, der passer perfekt med hans særlige behov. Kh pernille og glædelig 2. Søndag i advent

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:08

   Det lyder så dejligt for ham og glædelig advent til dig også Pernille.

 • Besvar Pia Rotbøl 10. december 2017 at 16:19

  En af min store datters veninder har autisme, min datter lære at være rummelig og tålmodig, når hun er sammen med hende, og det nogle vigtige egenskaber at tilegne sig, synes jeg. Derudover har jeg også haft en dreng med adhd og autisme i den børnehave, hvor jeg arbejder, det var udfordrene og lærerigt at arbejde med ham

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:09

   Dejligt at læse du også kender lidt til autisme

 • Besvar Britt s 10. december 2017 at 16:07

  Jeg kender ingen med autisme . ❤️

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:09

   ❤️

 • Besvar Tanja Agesen 10. december 2017 at 16:00

  Jeg er lærer, og jeg har enkelte gange haft børn med autisme.
  Dejligt at din datters eksamen gik godt 👍🏻

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:10

   Godt du også ved lidt om det, jo flere kan man hjælpe fremad ofte 🙂

 • Besvar Anne 10. december 2017 at 15:57

  Hvor er det godt gået af din datter..❤️
  Jeg kender mest til autisme via mit job som lærer…

 • Besvar Carins Wolff 10. december 2017 at 15:57

  Jeg kender ingen med autisme men et par stykker med Aspergers❤️

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:11

   Det er det samme Carins :):) at være autist – have autisme – er også aspergers❤️ Der findes flere grupper af autisme : infantil autisme, Aspergerssyndrom , atypisk autist og GUA.

 • Besvar Tine Bjerre 10. december 2017 at 15:41

  Jeg har en nevø med autisme og jeg møder af og til familier der har børn med autismespektrumforstyrrelser via mit job.

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:11

   Hvilket job har du Tine ? 🙂

 • Besvar Majbritt Birkebo Ravnholt 10. december 2017 at 15:33

  Ih jo, jeg kender også til autisme – har selv en datter med GUA. TILLYKKE med din datters eksamen – hun er for sej! 🙂

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:12

   Dejligt du læsere med her så 🙂

 • Besvar Jenny Clausen 10. december 2017 at 15:15

  Tillykke med din datter. 🙂 lige autisme kender jeg ikke nogen med. men min eks havde noget Paranoidt, OCD og ADHD . Jeg kender et par stykker med Asperger, lider selv af nogle ting også. Kronisk Angst mm. Har en veninde hvis søsters barn har været mistænkt for noget autisme men mener ikke hun er blevet diagnosticeret endnu

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:12

   Tak og tak for svar

 • Besvar gitte zakariasen 10. december 2017 at 14:31

  Tak for relevant,spændende læsning.Ja,min søn på ti,har en uspecificeret autisme diagnose.Mens jeg ventede ham,var jeg pædagog på et bosted for mennesker,med div.diagnoser.Der i blandt autisme,Asperher,OCD mm. Et struktureret liv <3
  Glædelig Jul <3

  • Besvar Anne 10. december 2017 at 19:13

   Tak Gitte, ja så kender du da også om nogen til autisme

 • Besvar Anne Marie Nielsen 10. december 2017 at 14:19

  Jeg har tidligere haft en elev med autisme, det varede flere år, inden der blev sat ind med de rette tiltag. Det må ikke ske igen.
  Tillykke med din seje datter….. og hendes vedholdende mor. 👍🏼

 • Besvar Gitte Frigaard 10. december 2017 at 14:08

  Stort tillykke til den datter, både med sejren over at kunne gennemføre eksamenen og selve eksamenen . Og så STOR ros til dig over at være så fantastisk en mor at du får tilrettelagt ugen til UG 👍

 • Besvar Mette Kjærulff 10. december 2017 at 13:58

  Tillykke med datteren. 👏🏼👏🏼👏🏼vi har et hold venner som har Emil på 23 år som er autist. Emil arbejder på værksted på Nordbo i Aabybro og har lige fået tilbudt lejlighed i et bofællesskab for autister i Vestbyen Aalborg. Emil har svært ved indlæring, så han kan slet ikke gå til eksamen. Han sidder meget ved pc og spiller en masse spil, det er hans verden.

 • Besvar Eva Bacher 10. december 2017 at 13:35

  Tillykke 🇩🇰🇩🇰🇩🇰
  Som 50 årig på videreudd kender jeg udemærket til eksamensangst som ikke bliver mindre m alderen hvor vi på nogle områder bliver mere frygtsomme end i de unge år.
  Godt det gik så fint.
  Kender godt til autisme gennem nogle venners dreng, som vi ofte var tæt på via fællesrejser, gerne i 3 uger af gangen. Fiskepiller gjorde ham medicinfri som 13 årig, men som 24 årig har han stadig behov for rutiner og kan fx ikke overskue uanmeldte kaffegæster. Ved ikke om autisme er livslang, men tænker at det må det være, omend man nok bliver bedre til at leve m det 🤔❓

 • Besvar Cecilia 10. december 2017 at 13:32

  Min 8-årige søn har infantil autisme

 • Besvar Fie Øvlisen 10. december 2017 at 13:22

  Tillykke med din datters eksamen – det må være kæmpestort for jer alle sammen ❤️ I min omgangskreds er der en pige, der er under “udredning” for autisme.

 • Besvar Lone H 10. december 2017 at 13:21

  Tillykke med datterens eksamen. Flot du åbner op og deler det bør der være mere af. Min pap svigermors bror er autist.

 • Besvar Lisbeth Boesgaard Mortensen 10. december 2017 at 13:14

  Har ikke selv tæt på .. men har en bekendt der har autisme .. han klarer sig super godt , og et stort tillykke til din datter

 • Besvar Karen Reenberg 10. december 2017 at 13:10

  Tillykke med din datters eksamen

 • Besvar Mie R 10. december 2017 at 13:04

  Jeg kender ingen med autisme, men det er meget lærerigt for mig at læse om din families udfordringer, kampe og sejre.

 • Besvar Rikke Langkow 10. december 2017 at 13:03

  Glædelig 2 advent
  Har en kollega hvis søn er autist

 • Besvar Tina H 10. december 2017 at 13:00

  Glædelig 2.advent til du og familien:-)
  Tillykke med både søn og datter og godt gået af hende. Det er så vigtigt at alt er som det plejer.
  Jeg kender mange med autisme, har arbejdet med området i 30 år, så…. jo jeg har oprettet struktur tilbud rundt om i kommunerne og oplært lærere og pædagoger i netop struktur og forudsigelighed.
  Jeg vil gerne deltage om en skøn duft:-)
  Skøn julet og måske hvid søndag til jer.

 • Besvar Natascha Appel 10. december 2017 at 12:51

  Min lillebror er diagnosticeret med infantil autisme og tourettes, han starter i lære som gartner til sommer, jeg synes det er mega sejt af ham

 • Besvar Yrsa Andersen 10. december 2017 at 12:51

  Tillykke med din datters eksamen.
  Ønsker jer alle en rigtig Glædelig jul.

 • Besvar Majaloisie Sofie stens Reenberg 10. december 2017 at 12:50

  Tillykke med din datters eksamen, håber på det bedste 👍

 • Besvar Bebiane 10. december 2017 at 12:48

  Tillykke med din datters eksamen, en lettelse at det er gået så godt.
  Vores søn på 18 år har asperger.

 • Besvar Jannie Möser 10. december 2017 at 12:37

  Kender ingen.

 • Besvar Malene grove 10. december 2017 at 12:36

  Stort tillykke – så flot!

  Jeg har i mit tidligere arbejde som Folkeskolelærer, haft flere elever med autisme. Så kender godt de udfordringer, der kan være af forskellig slags.

  Glædelig 2. søndag i advent ❤️

 • Besvar Elisabeth Novak 10. december 2017 at 12:19

  En kollega har en søn med autisme.

 • Besvar Molly Christensen 10. december 2017 at 12:15

  Jeg har arbejdet på et bosted med mennesker med autisme, og deres hverdag er ofte svær, fordi den typisk skal være sat i system på en helt anden måde end vi ellers er vant til 🙂 men til gengæld lægger de ofte mærke til finurlige og skønne ting ved livet og ved hverdagen, som vi heller ikke normalt ville få øje på, og det er altså en gave at blive mindet om!

 • Besvar Line Lustrup 10. december 2017 at 12:12

  Jeg arbejder sammen med dem hver dag og de er skønne mennesker der giver dejlige oplevelser hver dag. Og tillykke med din datter, en flot bedrift.

 • Besvar Rie Viola Dyrnes 10. december 2017 at 12:06

  Arbejder med dem hver dag.

 • Besvar Lene Jensen 10. december 2017 at 12:00

  Kæmpe stort tillykke datteren eksamen 🇩🇰👏🏼

  Min venindes datter lider af autisme😏 Jeg ved ikke så meget omdet, danegæld ikke har det helt tæt på livet.

 • Besvar Tania Væggemose. 10. december 2017 at 11:56

  Tillykke med din datters eksamen.
  Kender nogle med autisme.

 • Besvar Jane Vibeke Tvede 10. december 2017 at 11:54

  stort tillykke med din datters eksamen <3
  vi har også en i familien og hvis man tager de hensyn er det er ikke noget <3 sød barn

 • Besvar Joan 10. december 2017 at 11:54

  Stort tillykke med din datter.
  Ja jeg kender et par stykker med autisme.

 • Besvar Joan Østergaard 10. december 2017 at 11:53

  Min svigerindes lillebror har Aspergers, men udefra er det ikke noget vi rigtig mærker til, andet end at han socialt kan virke lidt usikker.

  Jeg kan rigtig godt lide dine indlæg om autisme, for jeg synes altid det er rart, at få en bedre forståelse for folks udfordringer 💝

 • Besvar Annette Aarre Dalsgaard 10. december 2017 at 11:52

  Ja min venindes søn har autisme. Min søn har nogle af trækkene, men heldigvis ikke nok til en diagnose.
  Hvor er hun sej din pige! Og også dig 😀

 • Besvar Birna Lambaa 10. december 2017 at 11:49

  Stort tillykke med din datters eksamen🍀 ja, jeg kender nogle med autisme❤️

 • Besvar Pia Leth 10. december 2017 at 11:46

  Rørende historie 😍❤️

  Jeg arbejder med blandt andet med autister på arbejde. Jeg har også en veninde der er det 🌸💖

 • Besvar Yrsa Andersen 10. december 2017 at 11:42

  tillykke med din datters eksamen. kender ingen der har diagnosen autisme.

 • Besvar Mia Klit Jakobsen 10. december 2017 at 11:26

  Stort tillykke til hele familien og din seje datter. Kam virkelig godt forstå, at der nu skal pustes ud og sunde sig efter sådan en omgang – og hvor er det dejligt at det gik godt. Personligt har jeg ikke kendskab til autisme i den nære omgangskreds, men i og med at der i disse år ee babyboom i min omgangskreds, så ved man jo aldrig, hvordan og hvorledes. Jeg er altid åben og nysgerrig overfor andres hverdag og jeg har en stor respekt plus en ordentlig røvfuld empati overfor dem, som har ekstra udfordringer. Jeg tror empatien især er vokset hos mig, idet jeg har en ekstremt lille familie med desværre megen sygdom inde på livet fra en tidlig alder og mange ældre mennesker. Dertil har jeg også selv været udfordret på nogle ret grundlæggende færdigheder, som man absolut ikke talte højt om dengang i 80’erne, hvor jeg var barn. Heldigvis er alt faldet rimelig godt ud, hvis jeg selv skal sige det, men det har i den graf krævet blod sved og tårer. Jeg tænker altid, at man skal gøre sig umage for ikke at dømme. Som sagt ved man aldrig, hvad andre måtte kæmpe med og nysgerrighed på andre menneskers ståsted i livet bringer bare en masse rigtig gode ting med sig i stedet for det der sætten i bås osv 😀

  Glædelig 2 søndag i advent 🎁🎄🌟🍀

 • Besvar Pernille Vølding 10. december 2017 at 11:21

  Stort tillykke med datteren 👏 jeg arbejder i BSF i odense og vi er netop startet op på et undervisningsforløb i autismespektrumsforstyrrelse, det super relevant for os, da vi ser flere og flere med autisme, så vi kan få en større forståelse og indsigt i de problematikker som du ganske flot beskriver i bloggen 👌

 • Besvar Heidi Koed Nielsen 10. december 2017 at 11:07

  Hvor er det fantastisk, at hendes eksamen gik godt. Godt kæmpet af jer begge💪
  Min søn har både autisme og ADHD, så vi kender alt til udfordringerne. Både i hverdagen og her ved juletid, hvor alt er anderledes end det plejer at være – på godt og ondt🌲

 • Besvar Maria Ørum 10. december 2017 at 11:05

  Har et par stykker i familien med autisme i forskellige grader bla ėn med Aspergers.
  Sej datter..god søndag til jer

 • Besvar Kathrine Eriksen 10. december 2017 at 11:03

  Har en plejebror med autisme
  Tillykke med din datter 👏

 • Besvar Pia Reetz 10. december 2017 at 11:02

  Min nevø har en form for autisme. Han er den sødeste.

 • Besvar Pia Petersen 10. december 2017 at 11:02

  Ja jeg kender en ung mand med aspergers, en god vens søn. En god dreng, der “kræver” at tingene er som de plejer, han var først diagnosticeret med adhd og først da han var over 18 fik blev han undersøgt igen og denne gang med en asperger diagnose, som nok passer bedre på ham. Men nu må vi se om der bliver taget bedre hånd om ham i forbindelse med arbejde og så videre. <3

 • Besvar Lis Vinter 10. december 2017 at 11:01

  Dejlig præmie ! Nej jeg har ikke autisme tæt på ! God jul !

 • Besvar Gitte Jensen 10. december 2017 at 10:59

  Tillykke med din datters eksamen ❤️
  Jeg kender 1 med autisme. Min ekskærestes søsters datter, har autisme.
  Og hun klarer sig rigtigt godt med den rette støtte.

 • Besvar Lene Haumann Jensen 10. december 2017 at 10:54

  Så glædelig og rørende læsning ❤️
  Stort tillykke, for børn og unge med udfordringer kræver det bare så meget mere, når der skal præsteres ❤️

  Min søn har svær ADHD og hele hans folkeskoletid gik han på Specialskole for børn med svær ADHD og autisme. De unger er guld værd, for de mennesker der får lov, at komme tæt på dem ❤️

 • Besvar Pernille Vincentz 10. december 2017 at 10:54

  Jeg er sygeplejerske i psykiatrien og har tit mødt folk med autisme ❤️🎄

 • Besvar Nina Wedderkopp 10. december 2017 at 10:53

  Jeg kender faktisk ingen med autisme.. Men ved der er mange forskellige former.

 • Besvar Susanne 10. december 2017 at 10:52

  Som folkeskolelærer kender jeg kun alt for godt til autisme … desværre forstået på den måde, at den almindelige folkeskole tit og ofte ikke er gearet til børn indenfor autisme spektret 😢
  Glædelig 2. advent til dig og dine kære, søde Anne 🎄❤️

 • Besvar Lis 10. december 2017 at 10:51

  Godt gået. Begge min søsters børn er autister og kommer aldrig til at klare sig selv. Det er hårdt.

 • Besvar Pernille 10. december 2017 at 10:49

  Nej. Lyn svagt hos kollegers børn ❤

 • Besvar Maibrith H. Poulsen 10. december 2017 at 10:47

  Tillykke med din datters eksamen😄
  Kender kun til ADHD, så et nej til kendskab om autisme herfra😊

 • Besvar Teresa Mello 10. december 2017 at 10:44

  Kender til autisme, men mest til Asperger’s

 • Besvar Miatilda Andersen 10. december 2017 at 10:36

  Hvor er det flot klaret af jeres datter. Og af jer! Tillykke.

  Min søn er også Asperger. Det blev opdaget meget sent, som 10 årig. Mest fordi han minder så meget om mig så ingen satte spørgsmålstegn ved at han var lidt anderledes.
  Vi formår at skabe et roligt liv, fordi vi dybest set begge har brug for struktur og forudsigelighed. Men forude venter voksen livet og jeg ville lyve hvis jeg sagde at det ikke bekymrer mig.

 • Besvar jessie holmslyke 10. december 2017 at 10:36

  har det ikke tæt på men har haft venner med børn med autist dianognose

 • Besvar Lone Charlotte Sørensen 10. december 2017 at 10:35

  Tillykke med din datters eksame, flot gået 😉 Det må være en sejr 👌🏻 arbejder med autisme så ved at det er super hårdt for de pårørende 💚💙❤️

 • Besvar Ulla Wolter 10. december 2017 at 10:32

  Endnu engang tillykke til M med eksamen.
  Jo, vi har autisme inde på livet. Både min datter, søn og mig selv har en autismediagnose. Julen er en hård tid.

 • Skriv en besked