Autisme Hverdagen

E-boks helvede.

26. juli 2017

E-boks er vejen til både lettelse og frustrationer, men er nogle gange rigtig smart, fordi man på et par sekunder kan se svar fra fx kommunale instanser, sygehus, uddannelse mfl.  hvis man har søgt om svar på en ting og de har svaret. Det kan dog også være noget enormt frustrerende at blive mere eller mindre påtvunget E-boks, hvis man er et ungt menneske med fx autisme, der har rigeligt i at kommunikere med familen, skole og omgivelserne fysisk. Dertil har man måske en pose af dårlige erfaringer i kommunikation med visse instanser og det vil kun peake ens stress og frustration. Et godt gammeldags brev kan man i det mindste bedre lade ligge på spisebordet lidt, på en eller anden måde, og få forældrene til at tage ansvar for lidt endnu eller man kan gøre det sammen.

Det er en bombe af frustration hos de unge i rigtig mange familier med autisme den dag barnet selv skal modtage E-boks og kommunikere den vej.

Når man er borger i DK skal man idag have en E-boks til kommunikation med rigtig mange forskellige firmaer og myndigheder og det ikke kun for de voksen som er fyldt 18 år. Det gælder nemlig fra man er fyldt 16. Pludselig er dit eget hjemmeboende barn 16 år og jeg huske hvilke frustrationer den E-boks gav hos min datter. Hun nægtede at åbne E-boks og ville på ingen måde have beskeder på e-mail eller sms om det. Hvad gør man så? Der er regler på området og de siger bla.:

 

 

Du finder reglerne lige her. Som forælder er der flere muligheder at tilbyde sit barn:

  • Følges ad til kommunekontoret for at få det ændret til fysiske breve istedet for.
  • Overbevise barnet om fordelene ved E-boks fx hurtigt svar på beskeder.
  • Få fuldmagt af dit barn til at E-boks går til din  (og ikke barnets) E-mail og sms OG adgang til dit barns nøglekort.

Vi har valgt den sidste løsning. Dermed får vi den bedste løsning for os, da vi i perioder ofte modtager vigtige beskeder i E-boks og ikke tør satse på PostNords langsomme transport at breve som tager op til 10 hverdage.

Ulempen er så klart af visse instanser sender E-boks både fredag aften kl 21-22 og en søndag! Det er mig en gåde at man kan få sig til at afsende vigtige afgørelser eller informationer til borgerne på den tid af døgnet. At sende svar fredag eftermiddag inden lukketid er ret kendt mønster fra Forvaltninger landet over kan jeg se i mange af mine netværk. Der er rygter om at det skyldes sagsbehandlerne ønsker borgerne ikke kan kontakte dem lige når de er i størst frustration eller sorg over svaret/afslaget i beskeden , men må vente til det bliver mandag og følelserne  lidt dæmpes med tiden – måske. Det er sandt nok, har det fra adskellige sagsbehandlere…men sørgeligt ikke ? Jeg forstår 100% godt at man som 16-årig ikke er klar til at stå med det selv altid.

Du kan måske også lide

Ingen kommentarer

Skriv en besked