Grønt med grønt og grøn giftkage.

17. juli 2017

 

Det rusker noget i træerne idag i Himmerland, men det holder tørvejr og drengene har kastet deres cykler på bilen og er ude i Rold Skov på en udfordrende cykelbane. Ældstebarnet slapper af ovenpå turen til Fanø i sidste uge og jeg er pænt doven må jeg indrømme.

Jeg har nydt en kop varm the i en af mine antikke limegrønne musselmalede thekopper. Er vild med den fine tynde porcelæn og de fine lysende grønne farver, der er håndmalet på. Thekop og underkop er malet omkring 1892 på anmodning fra USA til eksport af det danske porcelæn. Sættet er 3. Sort og har en del sorte pletter indeni, men det gør intet for mig, det er stadig fint. Jeg har købt det på auktion på EBay.com for et par år siden og måtte sælge en anden fin musselmalet kop, for ligesom at udligne det økonomisk. Ting kommer jo ikke af sig selv desværre. Solgte derfor en sort musselmalet termokop og fik i bytte 2 sæt af de her grønne. Det har jeg aldrig fortrudt.

Du kan se hvad de forskellige stempler på porcelæn fra Royal Copenhagen betyder på Kglstel.dk lige her

Har du fået lyst til at bage en god grøn giftkage, kan du finde min opskrift i et tidligere indlæg lige her. Portionen passer til et fad på ca ca 18 x 18 cm eller der omkring. Bag dobbelt portion nu du er igang, den bliver hurtigt spist nemlig.

 

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

  • Besvar Annett Parelius 17. juli 2017 at 16:07

    Hej Anne, jeg har lige købt 3 sæt af de grønne halvblonde, desværre er der skår i kopperne. Men faldt for farven og det gamle stemple, som jeg aldrig før har set. Og den grønne tekande har jeg fået efter min mormor ☀️

    • Besvar Anne 17. juli 2017 at 17:29

      Hej Annett. Hvor er du heldige at have hele 3 sæt af de lysegrønne uanset der er skår i. Der findes jo musselmalet i mindst 2 forskellige grønne farver så vidt jeg ved. Det her som er over 100 år gammelt og et mere moderne i en lidt mere olivengrøn farve, lavet på opfordring til bla et hotel i København og til kronprinseparret. Har du Thekanden i musselmalet ? Den ville jeg gerne se engang på foto hvis jeg må, for jeg aner ikke hvilken form de har lavet oprindeligt til de her kopper.

    Skriv en besked