Follow:

Hudplejeserie til psoriasis: Pharmaceris.

Jeg fik får nogle år siden konstateret psoriasis i først hovedbunden og senere også på udvalgte steder af kroppen som fx albuerne. Det er en led hudsygdom for at sige det mildt. Det klør, det svier, det væsker, det skaller og det hæver op. Indtil nu er der ingen kur, som kan helbrede psoriasis, men man kan behandle så godt som muligt for at dulme symptomerne. Det er meget forskelligt, hvordan man er plaget af sin psoriasis. Nogle har få spots på kroppen, andre har kun i hovedbunden eller på albuerne og så er der dem som er virkelig hårdt angrebet med store ømme kløende plamager stort set overalt på kroppen. Så plaget er jeg heldigvist ikke, men det generer mig bestemt i min dagligdag og om natten hvor det klør og svier ekstra meget nogle dage.

Pharmaceris har udviklet en ny specialiserie til Psoriasis. Jeg har været så heldig, at få lov til at teste produkterne og her kommer mine erfaringer:

BODY-ICHTILIUM er en beroligende salve ( de kalder den en lotion ), som anvendes dagligt på kroppen også til ekstrem tør eller sårbar hud hvor afskalning og kløe hersker. Den er frisk grønlig i farven og konsistensen så blød, at den er meget let at fordele og trænger hurtigt ind i huden, så man ikke står med fedtet tøj når man klæder sig på bagefter oplever jeg. Indholdsstoffet Ichthyol er et tjærelignende stof som har en antibakteriel og svampebekæmpende virkning på mange hudsygdomme. Konsistens og duft minder om blød vaseline.

 

Jeg har brugt cremen på de steder hvor min hud er angrebet og kun der. Cremen har en rigtig god beroligende virkning på min hud samt reducerer kløe rigtig godt på mig. Vitamin E og F nærer og styrker hudens struktur, hvilket min hud har brug for især efter flere års brug af hormoncremer på recept fra hudlægen. Produktet indeholder salicylsyre hvilket hjælper at eksfoliere den forhornede hud. Jeg smører mig hver aften og hver morgen, når jeg husker det, for efter allerede en uges brug er huden i ro om morgenen så jeg faktisk ikke tænker over at den burde have en tur mere. Det er en super positiv oplevelse at bruge denne creme. Meget drøj i brug, så den rækker langt.

Kan købes HER .

 

ICHTILIX FORTE er lavet til dem som døjer med overdreven periodiske og tidlig hårtab. Det kan jeg skrive under på, at jeg i den grad desværre gør, for min kløe i hovedbunden gør, at jeg taber mange hår og er en af årsagerne til at sort eller i det hele taget mørkt tøj er meget upraktisk for mig.

Dette er en spray som jeg har afprøvet med både tørt og vådt hår. Vådt hår er at anbefale hvis man ikke har kort hår syntes jeg, for der skal sprayes helt nede i hårbunden og derefter gnides forsigtigt ind. Ved brug de første par gange sved det lidt i mine sår i hovedbunden nogle minutter, hvorefter det gav en dejlig ro og fornemmelse af, at huden ikke strammede mere. Det skal ikke skylles ud og det fedter heller ikke som mange andre pso-produkter jeg har prøvet tidligere gør. Bekæmper virkelig min drysende hårbund som i den grad er surt for mig i det daglige. Kønt er det jo ikke at gå rundt og drysse i sofa, bil og på tøjet.

Kan købes HER

PURI-ICHTILIUM er en rensegel til krop og hovedbund med daglig vask af kroppen samt hovedbunden, for personer der lider af psoriasis. Den er duftfri og skummer lækkert op meget hurtigt, så den er let af fordele. Jeg har brugt den i stedet for sæbe og shampoo. Jeg var lidt spændt på hvordan håret ville være efter vask, da mange specialshampoer er afprøvet i tidens løb, med resultat af en høstak på hovedet. Denne her rensegel gør det modsatte: Håret efterlades blødt og meget blankt og ser sundt og velplejet ud. Firmaet anbefaler at bruge den både morgen og aften, men jeg har valgt kun at bruge den en gang i døgnet for det er hvad jeg syntes jeg orker i en travl hverdag. Efter en uges brug var det tydeligt at min hovedbund var mindre porøs og den ofte brændende fornemmelse var minimeret. Det bedste var at min hovedbund drysser mindre efter brug af denne gel sammen med ovennævnte spray.

Kan købes HER

Hele serien er testet af firmaet under opsyn af dermatologer og forhandles derfor også på landets Apotheker, som kan bestille det hjem til dig hvis ikke det er på hylderne. Det forhandles også hos dermatolog Ulla Søderberg i Aarhus og på firmaets hjemmeside via ovennævnte link. Jeg modtager ikke penge for at linke, men gør det alene for at hjælpe. Produkterne er modtaget i gave til at teste, men ordene mine egne.

Share
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply