Autisme Håndarbejde

Fredag og en tur på motorvejen.

28. april 2017

Idag fredag har jeg været ude at køre på motorvej. Ok det har jeg ligesom prøvet flere gange, men idag var det på bagsædet i en køreskolebil og med datteren ved rattet. Jeg må indrømme, at jeg blev en smule spændt i maven lige pludselig, for jeg kunne mærke i luften hvordan hun selv havde skærpet fokus og var forventningsfuld for denne nye udfordring. Sådan noget fornemmer jeg lyn hurtigt fordi vi er så mange timer sammen hver dag. Min mund er lukket med syv sejl under køretimerne, så jeg kikkede roligt ned i min bog og lod tingene ske. Det kørte jo selvfølgelig super fint og vi har simpelthen fundet verdens bedste kørelærer, der guider på forhånd hver gang noget nyt skal ske ligesom idag. Derfor havde han lige vidst hende på mobilen hvilken rute de skulle køre, hvor lang tid ruten ca. ville tage i forhold til hastighed og trafik, talt om overhalinger og hastighedsregler, plan B og hvad der skulle køres bagefter og hvorfor. Sådan! Helt ligesom vi andre ville bruge en GPS, hvis vi skal køre fra A til B for første gang et fremmed sted.

 

Efter 2 køretimer med først tæt fredagstrafik inde i centrum og en tur på motorvej for første gang, ja så var der absolut brug for ro hjemme. Når hjernen har været massivt på arbejde med at lære nye ting og i en stadig ny social kontekst, så er der brug for meget ro efterfølgende og det kan sagtens være dobbelt så lang tid som selve aktiviteten har varet. Når det er automatiseret er det ikke det behov længere. Det fik hun selvfølgelig og som altid lover jeg hjemmebagte pandekager efter køretimer, så det gik jeg igang med. Mens pandekagerne blev lavet, startede jeg med at klippe i dette meget smukke vintagestof fra England, som jeg har haft liggende nogle uger. Det er næsten ikke til at nænne at klippe i det, men nu gik jeg igang for jeg har stærkt på fornemmelsen at det kan blive til den skønneste bohemeagtige shopper med en kernelæderem på.

 

Nu er der weekend og der er heldigvist tid til at sy ved symaskinen lidt og så håber jeg på lidt sol igennem vinduerne for pokker.

Du kan måske også lide

Ingen kommentarer

Skriv en besked