Søde fristelser

Chokoladekage i ny bageform.

29. marts 2017

 

Nyt bagegejl er altid spændende at afprøve syntes jeg, og da jeg sidste år købte muffinsbageforme i denne drejede form, blive jeg rigtig tilfreds med at bage i dem. Siden fandt jeg dem i bitte små, en lidt anden model dog, i Tyskland og de er også blevet brugt i ny og næ. Den store form er først købt fornyligt og det er der en god grund til: Pladsmangel i vores lille køkken med meget få skuffer og låger.

Da jeg fandt den store form i en webshop sidste år, sprang jeg fra at købe den flere gange, selvom den var puttet i den elektroniske indkøbskurv, fordi jeg vidste at jeg ikke havde plads til den. Derfor blev jeg pænt glad da jeg fandt den her i plastik, der kan bøjes lidt sammen, på App’en Wish – sjov shopping. Prisen var omkring 25kr samt lidt til fragt så ialt ca. 40kr. Den oprindelige bageform var i metal og kostede omkrign 300.

Nu har jeg testet den et par gange med mit Finax-mel og den slipper fint efter bagning, hvis man har sprøjtet formen med bageolie inden dejen kommes i, og man først vender kagen ud når den er afkølet.

Her kommer min opskrift på en af vores ofte brugte chokoladekager til børn især, da den ikke er stærk i chokoladesmagen og ej heller klistret eller klæg, hvilket ikke er et hit hos mine.

3 spsk. Kakao

125 gr. Mel

150 gr. Sukker

1/2 tsk Natron

1/2 tsk Bagepulver

1/2 knsp salt

1 tsk vaniljepulver

1 æg

75 gr smeltet smør

1.25 dl kogt varmt vand

Kakao, mel, sukker, natron, bagepulver, salt, vaniljepulver blandes sammen i en skål og æg, smeltet smør samt det kogte vand tilsættes under piskning. Rør dejen hurtigt og let sammen, ikke piske for meget, og hæld den i en smurt form. Bages ved 170-185 grader varmluft i ca 35 minutter.

 

Når kagen er godt afkølet, vendes formen på hovedet og løsnes forsigtigt fra kagen. Pynt med glasur.

Finax mel er sponsoreret til mig i gave til test.

Du kan måske også lide

Ingen kommentarer

Skriv en besked