Hverdagen

Logik og strategispillet XObrainer.

9. februar 2017

Her i familien har vi brugt mange timer på alle mulige slags brætspil med vores børn, siden de var helt små. Jeg elsker især strategispil, og datteren har helt samme fornøjelse, og hun slår mig idag gang på gang desværre. Hendes evne til at tænke hurtigere, et super godt overblik og strategier giver hendes unge hjerne en vis portion forspring ofte – desværre for mig;). Sønnen er mere til underholdningsgenren, så vi har selvfølgelig også fornøjelse af spil i den klasse. Her er det for tiden “Det dårlige selskab” vi spiller sammen og det gav virkelig også smil på læben da børnenes mor or og morfar var med til det:).

 

Vi har fået lov til at teste et nyt spil, som er kommet på markedet, nemlig XOBrainer, der er et virkeligt godt familiespil også. Udgangspunktet er det klassiske X og O, som vi alle kender, men her skal du skabe 5 på stribe og bliver udfordret i at modstanderens farverbrikker pludselig kan tælles med i din stribe. Når jeg fx har de grønne X og vil skabe 5 på stribe, så kan jeg udnytte at min modstander hver 4. Gang skal spille en brik ud i min farve ✔️Man spiller omgange og tæller point efter hvilke numre der er under sine brikker i striben.

 

I XOBrainer spiller du med hjernemusklerne for at vinde! Det lyder enkelt, men du skal tænke i flere dimensioner og udnytte egne brikker såvel som din modstanders brikker til at få 5-på-stribe.Du vinder spillet, når du har samlet tilstrækkeligt med point, eller hvis du er snu og afgør spillet på knockout! Det felt skal man tænke særligt ind i sin strategi.

Dyst én-mod-én eller sammen i hold. Spilvariationer fra 5-60 minutter, og prøv variationen  (Map) som startes med at hver spiller/hold trækker et kort og derefter placerer 4 brikker på spillepladen – 3 i egen farve og 1 i modstanderens.

Vores vurdering er at spillet er rigtig godt fordi:

Det kan varieres på mange måder.

Det er let at sætte sig ind i reglerne.

Det skaber grin og frustration på en og samme tid i fællesskabet.

Det udfordrere hjernen.

Man får lyst til at spille det igen og igen.

 

Spillet kan købes her.

 

Indlægget er sponsoreret, men meningerne mine egne.

Du kan måske også lide

Ingen kommentarer

Skriv en besked