Søde fristelser

Giftkage – en skøn grøn kending her i huset

11. januar 2017

Giftkagen vi alle kan lide her i huset er en gammel kending fra egen barndom. Min mor bagte den til stor fryd fos os unger, dengang i 70’erne og 80’erne og siden har den bragt lykke til både hverdag og fest eller klassenskage i skolen. Den er nem og har været lavet i både pink og blå også her i huset.

 

Opskriften kommer her:

 

2 æg piskes med

200 gr. Sukker til en tyk skummende masse.

150-200 gr. Bagemargerine i små klumper tilsættes og piskes med.

150-200 gr. mel og

6 spsk. kogende vand

røres let i dejen sammen med

2 tsk bagepulver og

1 spsk madelessens og

1 spsk grøn frugtfarve

 

Hældes i en smurt bageforme på 16 x 22 cm og bages i ca 20 minutter på 175 grader, men tjek efter med et gaffel, om den er bagt. Når kagen  tages ud af ovenen kommes smeltet mørk chokolade på ( evt et par plader pålægschokolade der hurtigt smelter og smøres ud på kagen) eller vent til kagen er afkølet og lav mørk glasur med kakao til at dekorere med.

 

Den er en sikker vinder til alle barnlige sjæle 😉 og på ingen måde januar-slankekur-venlig.

Du kan måske også lide

1 Kommentar

  • Besvar Annekakadu.dk - Grønt med grønt og grøn giftkage. 17. juli 2017 at 14:19

    […] fået lyst til at bage en god grøn giftkage, kan du finde min opskrift i et tidligere indlæg lige her. Portionen passer til et fad på ca ca 18 x 18 cm eller der omkring. Bag dobbelt portion nu du er […]

  • Skriv en besked