Hverdagen

Næstehjælper

14. december 2016

 

 

Er du Næstehjælper ? Hjælper du din næste ?

Hjælper du den enlige mor med 2-3 børn som du ikke kender, måske fra dit barns parallelklasse ? Hende som ikke klager normalt , men som går stille med dørene når der er særlige udfordringer som fx at få mad på bordet eller ikke kan købe en beskeden julegave til sine egne børn pga kontanthjælpsloftet efter flere års sygdom.

Hvert år til jul plejer jeg at sende nogle julegaver til børn rundt omkring i landet, som jeg har set ønskesedler fra på en FB gruppe. I år er jeg ret bekymret for alle de, som er ramt af fx kontanthjælpsreformen og vitterlig ikke har ret mange penge at leve for. Nogle har måske 2.000kr om måneden til alle udgifter af mad, shampo, medicin, gaver, skoleudflugter, transport osv. For dem er julen er ekstra bekymring i hverdagen.

I FB gruppen “Næstehjælperne” har jeg i år fundet god mening i at hjælpe og helt tilfældigt var den første en kvinde fra min egen by. Moderen er alene med 3 børn uden familie, manden døde for et par år siden og både hun og et par af børnene er ramt af alvorlig sygdom. Der er ikke penge til tøj i det daglige eller julegaver og julemad i år igen.  Helt tilfældigt opdager jeg, at hun har haft barn i min søns parallelklasse . Verden er lille. Man kan ikke se på folk om de behøver hjælp. Man skal selv række hånden ud og tilbyde hjælp nogle gange .

Min opfordring med dette opslag er : RÆK dine hænder ud til en familie der har brug for hjælp denne jul. Du kan gøre en kæmpe forskel med en pose clementiner og pebbernødder eller en ribbenssteg, en pose kartofler, eller en gave til moderen selv. Den taknemmelighed det modtages med er stor. Hvis du ikke kender en selv, der trænger til denne omsorg, så kik ind i FB-grupperne der hedder noget med “Næstehjælperne ..” Der er dygtige administrator derinde i den store landsdækkende ved jeg. Nogle kan du sende en fysisk gave til. Har du ikke tid til det, så send dem 50-100kr på Mobilpay alt efter hvad du syntes at have mulighed for.

 

Idag fik jeg skønt lynbesøg af Camilla @lethemil på Instagram inkl en post “næstehjælp” til den familie jeg imorgen skal ud med en kurvfuld julemad og et juletræ til. DET er juleglæde helt ind i sjælen.

Du kan måske også lide

Ingen kommentarer

Skriv en besked